Op social media is reizen hot!

12-12-2014: Op de verschillende social media is reizen als thema erg hot. Met name tijdens de verschillende feestdagen en vakanties wordt er veel gedeeld over reizen. Met name de goedkope reizen (budget travel) en internationale vakanties trekken veel aandacht online. Dat alles blijkt uit een onderzoek dat onlangs is gedaan door ShareThis.

Vakanties en reizen: hoge betrokkenheid op social media

Niet alleen blijkt uit het onderzoek dat updates rondom reizen en vakanties door 10% van alle social gebruikers worden gedeeld, maar er blijkt bovendien dat deze updates ruim 40% meer engagement (clicks) hebben dan een gemiddelde update. Hieruit blijkt de enorme betrokkenheid en emotie van gebruikers met het thema vakantie: ShareThis-TravelStudy-Slide2 De meeste mensen delen hun reiservaringen op Twitter en Facebook. Zoeken doet men juist weer meer op Pinterest aldus het onderzoek. Opvallend genoeg wordt er in het onderzoek geen melding gedaan over Instagram. Hiervan verwachten wij met name in de doelgroep 15-30 een sterke stijging de komende tijd: Verder valt in het onderzoek op dat de grootste groep van mensen die delen juist in de doelgroep zitten die ook actief is op Instagram: ShareThis-TravelStudy-Slide6   De cijfers tonen aan dat het van groot belang is om de juiste social media kanalen te kiezen om de goede doelgroep te benaderen. Op basis van leeftijd, geslacht en etnische afkomst kan worden gekozen voor een kanaal echter ook het type zoeker bepaalt mede welke kanaal goed is voor je bereik: ShareThis-TravelStudy-Slide4

Marketingactie? Doe iets met vakantie en reizen!

Bovenstaande cijfers tonen eens te meer aan dat voor consumenten het thema reizen veel positieve emotie oproept. Mensen praten er graag over, en niet alleen op social media. Het is dan ook een thema dat het succes van een marketingactie sterk kan ondersteunen. Free2Fly organiseerde al vele succesvolle acties, bekijk het overzicht hier. Bekijk het hele onderzoek van ShareThis hier:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 6 =