Een Facebook actie opzetten met een App: hoe doe je dat?

29-11-2014: Een van de mogelijkheden om de betrokkenheid met je Facebook Likers te vergroten is het organiseren van een wedstrijd, Kras&Win of andere actie op je Facebook Page. Dit kun je natuurlijk doen via een normale post maar het is effectiever als je er een App voor gebruikt.

Software om een wedstrijd, competitie of Kras&Win op je Facebook Page te organiseren

Er zijn verschillende software pakketten beschikbaar waarmee je een wedstrijd op je Page kunt creëren. Voorbeelden van Apps zijn het Nederlandse SocialBrands en het Amerikaanse Woobox. De SocialBrands App geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om Kras&Wins, kortingcoupons, Kraak de Kluis en fotowedstrijden te organiseren. De redenen om software op je pagina te gebruiken voor een wedstrijd en niet gewoon een ‘like&win’ in je time-line (da’s immers gratis….) zijn belangrijk om te noemen:

  • Gegevens van likers verzamelen: als eigenaar van een pagina krijg je de gegevens van je likers niet. Als je werkt met een tab en bijbehorende software kun je velden inbouwen en bijvoorbeeld het e-mailadres van de liker vragen. Maar je kunt verder gaan door bijvoorbeeld een opt-in voor je nieuwsbrief te maken of mensen naar interesses te vragen. Dat kan interessant zijn voor acties en jouw database. Een voorbeeld:Facebook App Kras&Win Socialbrands
  • Werk met een landing page: onder de tab werk je met een landing page, die biedt je de mogelijkheid om enerzijds de actie toe te lichten en anderzijds visueel een aantrekkelijke boodschap te brengen. Mensen houden van beeld en die Landing page geeft je een betere mogelijkheid dan enkel een plaatje in je timeline. Daarnaast is de landing page ook in de Facebook Apps op smartphones en tablets te zien. Een voorbeeld hiervan tref je hieronder aan in een actie van Eigenhuis Schilderplan die momenteel een Kras & Win actie op Facebook voeren waarmee je kans maakt op een vliegticket (actie loopt tot 10/12/2014):KrasenWin Facebook Actie
  • Viral effect: je kunt aangeven of mensen de pagina (of meerdere als je dat wilt!) moeten liken voordat ze mee kunnen doen. Na deelname laat je een door jou geformuleerde ‘share’ optie zien en kun je mensen stimuleren te delen. Denk bijvoorbeeld aan bonus kansen voor mensen waarvan hun vrienden ook meedoen: 1 x extra kans op de prijs voor iedere vriend die ook meedoet:like en share kras & win
  • Compliance met Facebook regels: Facebook heeft een aantal officiële regels van waaraan zo’n App en jouw acties dus moet voldoen. Als je een App gebruikt dien je hiermee dus rekening te houden.Woobox en SocialBrands voldoen overigens aan deze voorwaarden.

Een leuke wedstrijd op je Facebook Page organiseren?

Eens sparren over mogelijkheden van zo’n actie voor jouw bedrijf of product? Neem dan contact op met Ted via e-mail of het contactformulier om vrijblijvend een specifieke actie voor jouw doelgroep te bepalen. Voor voorbeelden van acties kan je hier kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =