Facebook Zakelijk inzetten voor marketing campagnes

Facebook is natuurlijk bij uitstek een netwerk dat in de privé sfeer gebruikt kan worden. Het biedt tevens mooie mogelijkheden om aan consumenten producten en diensten (B-to-C) te promoten, maar ook zakelijk (in een B-to-B omgeving) is Facebook zeer goed te gebruiken. In deze blog een overzicht van de mogelijkheden.

Doelstelling van je Facebook Marketing Campagne

Voordat je met Facebook marketing aan de gang gaat is het zaak om je doelstelling te bepalen. Zonder heldere doelstellingen kun je het succes niet afmeten en geen ROI hierover berekenen. Doelstellingen die je bijvoorbeeld voor een Facebook campagne kan hanteren zijn:

  • # hits op je website
  • naamsbekendheid opbouwen
  • te realiseren omzet of aantal verkochte producten
  • # downloads vanaf je website
  • # likers op je Page vergroten

Er zijn uiteraard meer mogelijke doelstellingen, bedenk bij het bepalen van de doelstellingen tevens hoe je de resultaten gaat meten. Het mooie aan online campagnes is dat bijna alles meetbaar is, lees daarover bijvoorbeeld hier meer.

Mogelijkheden Facebook Marketing

Zodra je een doelstelling hebt bepaald kun je gaan bepalen welke middelen je binnen Facebook wilt gaan gebruiken. Facebook biedt een groot aantal mogelijkheden waarvan iedere vorm ingezet kan worden voor andere doeleinden. Een aantal van de bekendste Facebook Marketing mogelijkheden staan hieronder:

  • Zakelijke Facebook Page: ieder bedrijf kan een pagina openen op Facebook. Mensen kunnen de pagina ‘liken’ en daarmee begin je de band met de liker op te bouwen. Gebruik jouw page om met klanten te communiceren, niet alleen om te adverteren of te promoten. Ga de discussie aan met likers waardoor je hen op jouw site kunt krijgen, je merk kunt bouwen en de likers bijvoorbeeld mee laat denken over nieuwe producten. hieronder een voorbeeld van M&Ms:M&Ms facebook
  • Adverteren op Facebook: omdat veel mensen actief zijn op Facebook wordt dit ook in hun gebruikersprofiel opgeslagen. Indien je een duidelijk profiel van je gebruikers hebt kun je tot op zeer nauwkeurig niveau deze doelgroep via Facebook Ads bereiken. Denk niet alleen aan geslacht, woonplaats, leeftijd en opleiding maar het gaat veel verder: je kunt je bijvoorbeeld ook richten op interesses van mensen. Een duidelijke uitleg vind je hier:Facebook ads
  • Gesponsorde verslagen: de Ads die hierboven beschreven staan worden getoond aan de rechterzijde in Facebook. Een andere manier van adverteren op Facebook is middels gesponsorde verslagen. Deze worden getoond in de timeline van Facebook gebruikers (dus ook op de smartphone en tablet Facebook Apps). Daardoor hebben ze vaak een andere doelstelling en zijn ze soms effectiever. Een voorbeeld:GEsponsord bericht
  • Tabs & applicaties op je Facebook Page: een extra mogelijkheid is het toevoegen van applicaties aan je Facebook Page. Er zijn tal van applicaties die je op je pagina kunt installeren. Ze verschijnen vervolgens als een tab op je pagina. Via deze tabs kun je bijvoorbeeld een prijsvraag, fotowedstrijd, coupon aanbieding of groupdeal op je page toevoegen. Een voorbeeld van zo’n actie, in dit geval een video contest (let op de Tab ‘Sing for Dealdey’): Facebook wedstrijd

Marketing Campagne opzetten?

Ben je bezig een marketing campagne op te zetten of ben je dit van plan? Ted (van Free2Fly) helpt je graag met het bedenken en vormgeven van je actie. Uiteraard met de inzet van de juiste online middelen. We hebben veel ervaring in het opzetten van succesvolle acties! Neem eens vrijblijvend contact met ons op via email of telefonisch op 033 – 470 29 00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 18 =