Babyboomer online bereiken via social media?

In een recent artikel in Trouw gaf Sweder van Wijnbergen aan dat juist de koopkracht onder 55-plussers (de generatie babyboomers) momenteel erg groot is. Zij kopen dat 2e huis, een boot of een motor omdat ze die ‘makkelijk kunnen betalen’. Tegelijkertijd laten reclamemakers juist deze doelgroep links liggen en richten ze zich op de jongeren. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Zara. Toch zijn die babyboomers wel goed te bereiken online.

Babyboomers via social media bereiken

Het social media kanaal om de 55-plussers te bereiken is Facebook. Getuige het social media onderzoek (social media in Nederland in 2014) van Marketingfacts gebruikt 63% van de Nederlanders van 40-64 jaar en 44% van de 65 tot 79-jarigen Facebook regelmatig. Daarnaast gebruiken ouderen vaak ook maar 1 kanaal en niet meerdere kanalen zoals jongeren. In de praktijk zijn dit er bijna 1,4 miljoen: Facebook 55plussers Een zeer relevant kanaal dus als je je realiseert dat je via Facebook adverteren op basis van leeftijd en interesse een advertentie kunt tonen aan een gebruiker. Zo zou je dus een advertentie kunnen opzetten voor een 2e huis of boot die er als volgt zou kunnen uitzien: Facebook Ad vvoorbeeld  Omdat je via  Facebook een specifieke doelgroep kan benaderen zou de ad aan de volgende criteria kunnen voldoen (met daarmee een doelgroep van ca 40.000 personen!):

Doelgroep FacebookEen leuke actie voor 55-plussers?

Ted denkt graag met je mee over leuke acties voor deze doelgroep, hiermee hebben we al jaren ervaring. Bekijk hier eens wat voorbeelden van Free2Fly uit het verleden. Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met Ted op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 12 =